Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Επιχείρηση αστυνομικών με νεκρό πολίτη


Σε μακελειό εξελίχθηκε επιχείρηση των αστυνομικών, για τη σύλληψη δύο ληστών, στο Βύρωνα. Ένας πολίτης νεκρός και τρεις τραυματισμένοι, ο ένας δράστης και δύο αστυνομικοί, ελαφρά.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Ζωοδόχου Πηγής στο Βύρωνα το απόγευμα της Τρίτης. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα αστυνομικοί της Ασφάλειας παρακολουθούσαν δύο επικίνδυνους κακοποιούς που κινούνταν με ένα κλεμμένο κόκκινο αυτοκίνητο. Επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, τους κάλεσαν να παραδοθούν και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρβολισμών.



Οι κακοποιοί πέταξαν εναντίον των αστυνομικών 4 χειροβομβίδες εκ των οποίων εκρήγνυνται οι δύο.

Από τα πυρά, έπεσε νεκρός ένας 25χρονος πολίτης και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ο ένας κακοποιός, ο οποίος συνελήφθη.

Η μάχη με τον δεύτερο κακοποιό συνεχίστηκε σε ένα φούρνο στον οποίο κατέφυγε και τελικά συνελήφθη και εκείνος.

Μέσα στο σπίτι των κακοποιών στο Βύρωνα, μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 4 Καλάσνικοφ, μια κοντόκανη καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες, μια βαριοπούλα και ποσότητα ΤΝΤ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δύο κακοποιών ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχαν καταφέρει να αφοπλίσουν και να αρπάξουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δύο αστυνομικών που πήγαν να τους ελέγξουν.

Ένα τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση έκανε λόγο για δύο ύποπτους κοντά στην Εφορία Ανωνύμων Εταιριών στο Μαρούσι. Από το περιπολικό κατέβηκε ο συνοδηγός, πλησίασε τους δύο υπόπτους, ενώ την ίδια ώρα ο οδηγός του περιπολικού έκανε όπισθεν για να φτάσει και αυτός στο σημείο που ήταν οι ύποπτοι και ο συνάδελφος του.


Ο ένας από τους υπόπτους ακινητοποίησε τον αστυνομικό που ήταν έξω από το περιπολικό, ενώ ο δεύτερος έβαλε το όπλο στον κρόταφο του δεύτερου αστυνομικού και του ζήτησε να κατέβει από το περιπολικό.

Στη συνέχεια ανάγκασαν τους δύο αστυνομικούς να πέσουν στο έδαφος, τους πήραν τα όπλα τους και τον εξοπλισμό τους και εξαφανίστηκαν.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Τα πρώτα περιπολικά έφτασαν στο σημείο και οι αστυνομικοί πρόλαβαν να τους πουν για ένα αυτοκίνητο ασημί μάρκας Peugeot που νωρίτερα το είχαν δει να κινείται στην περιοχή και ήταν το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην λεωφόρο Κηφισίας εντόπισαν το αυτοκίνητο όμως δεν κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν. Κι αυτό γιατί αντί να κινηθούν οργανωμένα ο ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε το ύποπτο αυτοκίνητο και χτυπώντας το τζάμι ζήτησε από τους επιβάτες να κατέβουν για έλεγχο. Όπως ήταν φυσικό ο κακοποιός ανέπτυξε ταχύτητα και ξέφυγε, πυροβολώντας μάλιστα εναντίον των αστυνομικών που προσπάθησαν να τον καταδιώξουν.

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. για θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ζήτησε να αλλάξει άμεσα το μοντέλο αστυνόμευσης και εκπαίδευσης των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter