Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του βρέφους


Βρέθηκε το μωρό, που είχε πέσει θύμα αρπαγής τα ξημερώματα από το Μαιευτήριο Έλενα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, συνοδεία περιπολικού, στο μαιευτήριο δίπλα στη μητέρα του.Το νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε σε......

σπίτι 38χρονης γυναίκας στο Αιγάλεω, η οποία κρατείται και ανακρίνεται στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας. Η γυναίκα είναι μητέρα δύο παιδιών 4 και 10 ετών και στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν είπε ότι ήθελε ένα μωρό και πήγε να το πάρει.

Στο μεταξύ η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου περισσότερες πληροφορίες διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για την εξαφάνιση βρέφους. Η ΕΔΕ θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έχασε από την αγκαλιά της μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής το νεογέννητο βρέφος της, στις 5 τα ξημερώματα.

Από το πρωί βρίσκεται στο νοσοκομείο και συμμετέχει σε συνεχείς συσκέψεις ο γγ του υπουργείου υγείας κ. Ν. Πολύζος, ο οποίος ενημερώθηκε από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου και ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι λυπηρό το γεγονός. Θα διερευνηθεί σε βάθος και άμεσα.

Έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ από τη Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και θα αποδοθούν ευθύνες. Είμαστε αυστηρότατοι. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί».Το δωμάτιο νοσηλείας από όπου εξαφανίστηκε το βρέφος είναι τρίκλινο στο οποίο νοσηλεύονταν δύο λεχώνες. Το μαιευτήριο Έλενα αλλά και τα περισσότερα δημόσια μαιευτήρια με στόχο να προάγουν το θηλασμό αφήνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δίπλα στη μητέρα το νεογέννητο.

Όπως εξήγησε ο κ. Πολύζος η γυναίκα που έχασε το βρέφος της, κατήγγειλε το περιστατικό στις 5 τα ξημερώματα όταν ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το παιδί έλειπε από δίπλα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλη την κλινική υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια, αποτέλεσμα της μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού που καταγράφεται σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία.Όπως έγινε γνωστό, από τις 5 το πρωί σε κανένα αυτοκίνητο δεν επετράπη να εξέλθει από το μαιευτήριο, ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημερώνουν συνεχώς και το υπουργείο Υγείας για τις έρευνες που διεξάγουν προκειμένου να βρεθεί το νεογνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

online counter